Tehničke postavke

  • Uređaji: Preporučamo da gledate ovaj online tečaj na vašim kompjuterima, laptopima ili tabletima. Tečaju možete pristupiti i putem pametnih telefona, ali prikaz teksta i interaktivnih elementa možda neće biti idealan.
  • Preglednik: Prikaz sadržaja ne ovisi samo o uređaju i veličini zaslona, već i o pregledniku: 
    • Preporučamo da koristite sljedeće preglednike: Google Chrome, Firefox ili Safari. Upotreba Internet Explorer-a ili Edge-a može uzrokovati probleme sa savladavanjem interaktivnih elemenata, jer ovi preglednici ne podržavaju u potpunosti ovako osjetljivi dizajn (= automatska prilagodba izgleda web stranice kako bi odgovarala zaslonu odgovarajućeg uređaja).
    • Molimo, pripazite ako pretraživači nisu ažurirani, može doći do problema u učitavanju web-stranice. Ako se pojave problemi, provjerite je li vaša verzija pretraživača ažurirana.
    • Zumiranjem možete prema svojim potrebama povećati ili smanjiti veličinu slova i grafike (bilo u postavkama svog preglednika, pomicanjem kotačića miša ili dodirnom podlogom (engl. touchpad)). Preporučeni faktor povećanja za Google Chrome, Firefox i Safari je 100%, a za Internet Explorer oko 85%.
  • Grafike možete povećati i tako da kliknete na njih.
  • Klikom na poveznice (podvučen i zeleno obojeni tekst) možete se povezati s drugim cjelinama i lekcijama, preuzeti ili ispisati pdf-dokumente s dodatnim informacijama, otvoriti bilo koji izraz u rječniku ili ćete se za dodatne informacije usmjeriti na drugu web-stranicu izvan ENEA-ine platforme za učenje. Imajte na umu da će se neke (posebno vanjske web stranice ili dodatne informacije) otvoriti u novoj kartici.

U slučaju tehničkih problema ili kvarova, molimo vas da pošaljete e-mail koji opisuje problem i ime vašeg preglednika (uključujući verziju) na: 

celiac_rka@yahoo.com

Hvala na podršci i razumijevanju!

Zadnji puta izmijenjeno: Freitag, 24 Januar 2020, 11:10