Tehnične nastavitve

  • Naprave: priporočamo ogled tega spletnega izobraževanja na računalniku, prenosniku ali tablici. Dostop je možen tudi pametnim telefonom, čeprav je v tem primeru lahko postavitev vsebine in interaktivnost nepopolna.
  • Brskalnik: postavitev vsebine ni odvisna le od naprave in velikosti zaslona, ampak tudi od vrste brskalnika:
    • Priporočamo uporabo enega od sledečih brskalnikov: Google Chrome, Firefox ali Safari. Uporaba brskalnikov Explorer ali Edge lahko vodi v težave v razporeditvi interaktivnih elementov, saj ti brskalniki ne podpirajo v celoti odzivnega oblikovanja (=samostojna prilagoditev postavitve spletne strani glede na velikost zaslona naprave).
    • Uporaba starejših različic brskalnika lahko vodi v težave z navigacijo po spletni strani. Če naletite na težave preverite, ali je vaš brskalnik obnovljen na najnovejšo različico.
    • Velikost pisave in grafik lahko povečate ali zmanjšate glede na vaše potrebe z uporabo faktorjev povečave (V nastavitvah vašega brskalnika, z uporabo koleščka na miški ali »zoom« funkcije na sledilni ploščici). Priporočen faktor povečave za Google Chrome, Firefox in Safari: 100 %, priporočen faktor povečave za Explorer: približno 85 %.
  • Grafike lahko povečate s klikom nanje.
  • S klikom na povezave (podčrtano in v modra fontu) lahko navigirate do drugih poglavij ali lekcij tega spletnega tečaja, prenesete pdf datoteke z dodatnimi informacijami (npr. za tisk), odprete vsak izraz v slovarju ali sledite povezavi izven tečaja (v sklopu ENeA platforme za e-učenje) do spletne strani z dodatnimi informacijami. Prosim, upoštevajte da se bodo nekatere (predvsem zunanje spletne strani in strani z dodatnimi informacijami) odprle v novem zavihku.

V primeru tehničnih težav ali hrošča, prosimo pošljite elektronsko sporočilo z opisom težave in vašega brskalnika (vključno z različico brskalnika) na naslov: jernej.dolinsek@ukc-mb.si, jasmina.dolinsek@maribor.si. 

Hvala za vaše razumevanje in podporo!

Zadnja sprememba: Mittwoch, 22. Mai 2019, 22:18